Foto van een persoon die op een laptop typt

5 tekenen dat je website aan vernieuwing toe is

De gemiddelde smartphone gebruiker herkent het wel. Na een aantal jaren een nieuwe smartphone kopen omdat de oude de beste tijd heeft gehad. Hij is niet meer stijlvol, hij is te klein of te traag. Hetzelfde geldt voor een website. Wellicht vind jij dat je eigen website nog een aantal jaren mee kan, maar vinden je gebruikers dit ook?

We hebben een aantal belangrijke punten op een rij gezet waardoor jij kan herkennen of je website aan vernieuwing toe is.

1. De inhoud op je website communiceert niet meer de juiste boodschap.

De ‘ideale’ klant die je wilt bereiken herkent zich niet (meer) in houw bedrijf of product. Dat kan veroorzaakt worden omdat je website in dit opzicht verouderd is. 

2. De conversieratio is slecht

Het belangrijkste doel van de meeste websites is om zoveel mogelijk bezoekers om te zetten in klanten. Als dit niet gebeurt kan dit te maken hebben met verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn een slecht of verouderd ontwerp, een trage laadtijd of een moeilijk te navigeren website.

3. De website is niet responsive

Mobiel verkeer neemt toe en blijft groeien naarmate meer consumenten hun apparaten gebruiken om op Google te zoeken. Mobiel geoptimaliseerde websites kunnen een efficiënte gebruikerservaring bieden, ongeacht het gebruikte apparaat.

4. Al je concurrenten hebben nieuwere/modernere websites

Hoewel het waar is dat je anderen niet blindelings moet volgen, zul je aanzienlijk in het nadeel zijn als je concurrenten websites hebben die er beter uitzien en beter werken dan je eigen website. Als jouw website achterblijft overweeg dan een redesign.

5. Kleine veranderingen zijn moeilijk te maken

Kleine wijzigingen of updates aan je website, zoals het toevoegen van een blogbericht, het bijwerken van een evenement of het aanmaken van een product, moeten makkelijk uit te voeren zijn. Is dit niet het geval? Met een Content Management System (CMS), zoals WordPress, kun je zelf de website beheren.

Herken je een of meerdere van deze punten? Of weet je niet zeker of jouw website aan vernieuwing toe is? Neem contact met ons op zodat wij al je vragen kunnen beantwoorden!

 

Deel dit bericht op social media:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email