Foto van een bureau met meerdere computers. Op de schermen kun je een goed webdesign zien, met code

Wat maakt een webdesign goed?

Websites zijn zo’n vanzelfsprekend onderdeel van ons dagelijks leven dat we er nauwelijks bij stilstaan wat een website nu zo fijn maakt om naar te kijken en te gebruiken. Wanneer een site niet goed in elkaar gezet is, merken we dat wel meteen! Een goed webdesign zorgt voor een prettige ervaring, maar wat maakt het nu goed?

Prettig kleurenschema

Een prettig kleurenschema maakt een wereld van verschil voor een website. Sommige kleuren passen heel goed bij elkaar, andere kleuren weer niet. En dan moeten de kleuren ook nog bij de huisstijl passen!

Gelukkig bestaan er sites die mooie kleurenschema’s delen, bijvoorbeeld Colour Lovers. Deze schema’s maken het veel makkelijker om te zien welke kleuren bij elkaar passen en welke niet.

Een extra tip: houdt rekening met kleurenblinden en probeer geen belangrijke informatie hoofdzakelijk via kleuren te communiceren. Zorg er altijd voor dat je design ook werkt in zwart-wit!

Een druk webdesign schrikt af

De balans tussen teveel en te weinig content is soms heel lastig te vinden, maar de regel is over het algemeen: less is more, vooral op de homepagina! Informatie die met één oogopslag te vinden is, houdt bezoekers langer op de website en zorgt voor o.a. hogere conversie rates.

Zorg er dan ook voor dat je design niet volgepropt is met tekst en drukke afbeeldingen, en gebruik negatieve ruimte op de juiste manier.

Consistentie geeft een goede indruk

Een huisstijl (oftewel ‘branding’) is belangrijk zodat alles op één lijn staat: van het kleurenschema tot aan specifieke slogans en de opzet van emails; als je consequent dezelfde regels hanteert, ook voor je website, dan creëer je een professionele uitstraling. Hiermee bouw je vertrouwen op bij je bezoekers.

Onze professionele designers helpen je graag

Een website design, daar komt nogal wat bij kijken. Wij helpen je graag met onze kennis en vaardigheden. Laten we eens samen gaan zitten en bespreken hoe wij je het beste kunnen helpen.

Deel dit bericht op social media:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email