Een WordPress website is niet compleet zonder plugins. Maar wat zijn nu veel gebruikte WordPress plugins, en waarom zijn ze belangrijk om te hebben?
Caching plugins
Of je nu een grote of kleine website hebt, een caching plugin mag niet ontbreken. De browser die je gebruikt zal bij het bezoeken van de website een versie ervan op jouw apparaat opslaan zodat deze bij het volgende bezoek sneller laadt. Dat is een voorbeeld van caching!
Een caching plugin doet iets soortgelijks: het zorgt ervoor dat de data kant en klaar staat zodra je de website opent, waardoor de site niet eerst in een database moet gaan zoeken voordat de informatie daadwerkelijk bij jou terecht komt. De cache ververst zichzelf 1 à 2 keer per dag zodat je wel nog altijd een up to date pagina te zien krijgt.
Caching is een belangrijk onderdeel van SEO.
Afbeeldingen optimaliseren
Je wilt dat een website snel laadt, en alleen de code optimaliseren is niet genoeg. Heel veel foto’s en andere afbeeldingen die we op een website plaatsen nemen al gauw 1-4MB schijfruimte in beslag en dat zijn vele MB’s extra die ingeladen moeten worden bij een website bezoek!
Een plugin die afbeeldingen optimaliseert behoudt de kwaliteit van de afbeelding voor de website, maar verkleint de bestandsgrootte doorgaans met wel meer dan 75% waardoor de pagina veel sneller werkt met het inladen.
Beveiligingsplugins
Je website volledig up to date houden is een van de beste manieren om je website te beveiligen. Dat betekent helaas niet dat de website onkwetsbaar is voor beveiligingsproblemen. Daarom is het altijd verstandig een beveiligingsplugin te installeren (en ook deze up to date te houden!).
Dit soort plugins voorkomen bijvoorbeeld dat hackers en bots malware installeren op de WordPress site, de website laten crashen, spam versturen vanaf jouw website, of gegevens stelen.
E-mail plugins
Deze plugins worden vaak over het hoofd gezien, meestal omdat e-mails versturen vanuit WordPress over het algemeen werkt zonder een plugin te gebruiken. Het probleem is dat veel e-mailproviders dit soort e-mails heel snel als spam markeren, waardoor je het risico loopt dat ze niet bij de ontvanger aankomen. Daarmee loop je conversies mis!
E-mail plugins zijn gespecialiseerd om dat te voorkomen. Daarbij voegen ze meerwaarde toe met extra opties, zoals het opslaan van berichten op WordPress zelf, automatische antwoorden, en zelfs makkelijk te gebruiken contactformulieren.
De plugin jungle navigeren
Met meer dan 55.000 WordPress plugins die je om de oren vliegen kan het nogal een expeditie zijn om de juiste te vinden. Wij hebben veel ervaring met een groot aantal plugins en kunnen je helpen om jouw website te voorzien van alles wat je nodig hebt!