Een smartphone met op het scherm een groot aantal social media app icoontjes.

Social media dag 2023

Social Media Dag 2023

Wist je dat vandaag, 30 juni, Social Media Dag is? Dit werd zo besloten door de blog ‘Mashable’ in 2010! Het lijkt misschien vreemd om social media te vieren op een speciale dag, maar eigenlijk is het wel logisch. We kunnen namelijk helemaal niet meer zonder.

In 2023 gebruiken meer dan 14 miljoen Nederlanders social media. Het is dan ook niet gek dat bedrijven hier flink op investeren en aanwezig zijn op verschillende platformen. Maar wat is social media nu precies? Hoe is het ontstaan?

Interactieve platformen zijn allemaal social media

De meeste mensen denken meteen aan Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat, Twitter en misschien zelfs YouTube. In principe is het zo dat elk platform waar interactie tussen gebruikers mogelijk is, een social media platform is. Zo is WhatsApp bijvoorbeeld ook een social media platform!

Social media wordt tegenwoordig niet alleen maar gebruikt voor entertainment, sociale interactie of het delen van informatie, maar het speelt ook een grote rol in de persoonlijke ontwikkeling en identiteit van mensen. Doordat social media over de hele wereld toegankelijk is, wordt het ook steeds makkelijker om een groter aantal perspectieven waar te nemen die je normaal niet direct tegenkomt.

De eerste social media

In de jaren 80 en 90 werd het concept ‘social media’ geïntroduceerd met de opkomst van het internet (world wide web). Door de jaren heen ontstonden verschillende online diensten die communicatie op afstand mogelijk maakten, maar de echte doorbraak in social media kwam in het begin van het millennium. Friendster, LinkedIn, MySpace en Facebook waren de pioniers in wat wij tegenwoordig verstaan onder het concept van social media.

Onderdeel van marketing

Juist omdat social media zo persoonlijk is, maakt het zich uitermate geschikt voor marketingdoeleinden. Als je een goede marketingstrategie hebt bouw je heel snel naamsbekendheid op. Ook is het makkelijker om marketing niches te benaderen, doordat je heel goed specifieke doelgroepen kunt selecteren en benaderen.

Door goed om te gaan met social media wordt het bedrijf deel van het ‘netwerk’ en de cultuur op de platformen, wat wederom meer leads, interacties en algemeen vertrouwen genereert voor bedrijven. De persoonlijke link met mensen is onmisbaar voor bedrijven in 2023.

Hoe begin je aan of verbeter je social media?

Aan de oppervlakte is het misschien niet zo moeilijk om je social media accounts bij te houden, gewoon berichten plaatsen en reageren en dan komt het allemaal wel goed, toch? Dat is prima bij persoonlijke accounts, maar social media platformen zijn slim! Er zijn allemaal verschillende regeltjes die ook regelmatig veranderen, waardoor de impact van je berichten via je bedrijfspagina minder groot zal zijn als je je daar niet aan houdt.

Gelukkig hoef je je daar geen zorgen om te maken. Laat dat net de punten zijn waar wij goed in zijn! Bij ‘t Swarte Schaap bieden wij meerdere pakketten aan voor het optimaliseren en bijhouden van social media en SEO.

Om social media dag te vieren, hebben we een speciale kortingsactie van 30 juni t/m 17 juli!

Je krijgt 15% korting op onze SEO pakketten.

Actievoorwaarden: 

  • De actieperiode loopt van 30 juni t/m 17 juli 2023.
  • ​​Je komt in aanmerking voor de actie als je met ons contact opneemt voor het einde van de actieperiode. Dit kan via mail, telefonisch, social media of op locatie.
  • De actie geldt alleen voor het bijhouden van social media en het optimaliseren van de website op SEO.

Neem direct contact met ons op!

Deel dit bericht op social media:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email